SEO links

Wat is linkbuilding?

 

Linkbuilding is een manier van search engine optimization. Het helpt je site dus om hoger in de lijst te komen op Google. Hoog in Google komen te staan is een doel dat vrijwel elke website heeft doordat dit bezoekersaantallen oplevert. Bij Linkbuilding is het belangrijk dat dit op de juiste manier gedaan wordt. Google vindt namelijk dat een site op een natuurlijke manier hoger moet komen te staan. Een betaalde manier van linkbuilding is Google eigenlijk niet blij mee. Daarom moet je een natuurlijk linkprofiel houden. Als je een linkbuilder inschakelt is het belangrijk dat deze weet wat hij of zij doet.

 

Wat zijn no-follow links?

 

No-follow links zijn links die aangeven dat Google ze niet hoeft te scannen. Zo hoeft Google dus geen extra waarde toe te kennen aan de site uit de link. Bij linkbuilding willen we juist zoveel mogelijk follow links. De reden dat eigenaren van blogs en andere mensen no-follow links plaatsen is doordat Google het ook de eigenaren van deze blogs bestraft als ze doen aan slechte linkbuilding.

 

Als linkbuilding op een goede manier gedaan wordt kan Google dit niet herkennen. Een goede linkbuilder plaatst niet te veel links op een dag, maar verspreidt de links over een periode. Doordat de backlinks om de zoveel tijd geplaatst worden denkt Google niet dat er iets niet klopt.

 

Ook let een goede linkbuilder op de kwaliteit van de sites waarop de backlinks geplaatst worden. Deze sites moeten een hoge domeinautoriteit hebben, anders kent Google geen waarde toe aan de links. Als een site zelfs een erg slechte reputatie heeft in Google kan dit ook jouw reputatie omlaag brengen. Een goede linkbuilder heeft dus een netwerk van sites met een hoog domeinautoriteit waarop jouw links geplaatst kunnen worden. Hierbij wordt een natuurlijk linkprofiel behouden, waardoor jouw site na een update van Google nooit in de problemen zit.