SEO linkbuilding

SEO linkbuilding

 

Linkbuilding is een manier om hogerop te komen in Google. Ik vertel je hier wat het precies inhoudt en waarom het handig is om er gebruik van te maken. Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks, dit zijn links van een andere site naar jouw site toe. Hoe meer mensen jou vertellen dat de bakker om de hoek goed brood verkoopt, hoe eerder jij er je brood gaat halen. Met SEO linkbuilding werkt dit precies hetzelfde. Hoe meer mensen een backlink naar jouw site plaatsen, hoe beter Google verwacht dat jij bent. Omdat jij wel een goede dienst of product moet leveren plaatst Google je hoger in haar zoekresultaten.

 

Linkbuilding is een erg effectieve manier van search engine optimalisatie. Het is bij linkbuilding wel erg belangrijk om goed op te letten of de backlinks op nette sites worden geplaatst. Ook moet je je backlink niet overal gaan spammen. Google zal je site dan eerder als van lage kwaliteit zien als van hoge kwaliteit. Linkbuilding kan je doen door bijvoorbeeld je link te ruilen met andere sites. Het is vooral erg goed als de site relevant is. Dit telt voor Google zwaarder mee. Je kan familie en vrienden met een eigen site vragen om jouw link op hun site te plaatsen. Ook kan het geen kwaad als familie en vrienden je site eenmalig delen op facebook, het moet alleen niet te vaak worden.

 

Je kan er ook voor kiezen om linkbuilding uit te besteden. Linkbuilding kan namelijk erg veel tijd kosten. Het kan je misschien meer geld opleveren als je je tijd besteed aan andere dingen binnen je onderneming. Een specialist kan er dan voor zorgen dat je een groot aantal backlinks krijgt. Ook heeft de specialist waarschijnlijk een groot netwerk van site eigenaren waarop hij je links kan plaatsen.