Linkbuilding strategie

De beste linkbuilding strategie

 

Hoe meer backlinks jouw site krijgt hoe hoger je in de zoekmachines komt te staan. Het is bij linkbuilding wel belangrijk dat je links krijgt van sites die er toe doen. Google let hierbij op een aantal dingen. Zo wordt er bijvoorbeeld op gelet of de sites relevant zijn aan het onderwerp van jouw site. Zijn de onderwerpen relevant aan elkaar, dan telt de backlink van deze site zwaarder mee. Nog iets waarop gelet wordt is de domeinautoriteit van de pagina zelf. Hoe belangrijk schat Google deze pagina in? Hoe belangrijker dit is hoe meer de link van deze site ertoe doet.

 

Als je aan linkbuilding begint is het dus handig om links te ruilen met sites binnen dezelfde branche. Doordat de onderwerpen van de sites relevant zijn tellen de links zwaarder mee. Kijk ook of de pagina’s van deze andere site netjes geschreven zijn. Denk je dat de kwaliteit van deze site veel minder als jouw site? Dan is het beter om naar andere partnerlinks op zoek te gaan.

 

Linkbuilding strategie met een natuurlijk linkprofiel

 

Als een site waarvan jij een backlink krijgt een lage domeinautoriteit heeft doet dit niet veel goeds voor jouw site. Je site kan er zelfs op achteruit gaan. Google wilt namelijk dat sites een natuurlijk linkprofiel hebben. Als blijkt dat jij je backlinks koopt zal Google je juist lager in de zoekresultaten zetten. Omdat je dit niet wilt is het belangrijk een natuurlijk linkprofiel te behouden.

 

Een natuurlijk linkprofiel houdt je door je backlink niet alleen op bijvoorbeeld blogs te plaatsen maar ook als partnerlinks etc. Ook is het erg opvallen als je site eerst 5 backlinks krijgt en er de volgende dag opeens 100 bij heeft. Het is daarom belangrijk om geleidelijk aan meer backlinks te krijgen. Zo boek je uiteindelijk het meeste resultaat.