Linkbuilding tips voor het beste resultaat

Linkbuilding tips voor het beste resultaat

 

Linkbuilding is het verkrijgen van zoveel mogelijk backlinks om zo te zorgen dat je stijgt in de Google zoekresultaten. Deze manier van zoekoptimalisatie werkt erg goed omdat Google denkt dat je een populaire site bezit wanneer je zoveel backlinks hebt. Ik heb me verdiept in linkbuilding om de beste linkbuilding tips met jullie te kunnen delen.
Plaats niet teveel comments

 

Een van de meest belangrijke linkbuilding tips is dat je niet overal moet reageren om een backlink te plaatsen. Het kan geen kwaad om familie of vrienden je link te laten delen op social media zoals Facebook. Ook kan je onder een relevant artikel een backlink naar je site plaatsen, maar je moet voorkomen dat je dit te vaak doet. Als er teveel backlinks op deze manier geplaatst worden heb je geen betrouwbaar linkprofiel. Google zal dan denken dat je site met spam te maken heeft en je site lager in de zoekresultaten zetten of in het ergste geval zelfs helemaal uit de zoekresultaten halen.

 

Ruilen van links

 

De beste linkbuilding resultaten krijg je door het ruilen van links. Jij plaatst een link naar een andere site op jouw site en deze site plaatst een backlink naar jouw site. Zo kunnen jullie beiden stijgen in de Google resultaten. Het is wel belangrijk om hierbij op een aantal dingen te letten. Zorg bijvoorbeeld dat deze andere site van hoge kwaliteit is. Let op spellings- en grammaticafouten en kijk of de content netjes geschreven is. Kijk ook of deze site niet al teveel andere links heeft. Als de andere site naar veel meer pagina’s verwijst zal de backlink naar jouw site minder meetellen. Als je ervoor zorgt dat je een betrouwbaar linkprofiel houdt en de site waarmee je links ruilt van goede kwaliteit zijn zal je site gegarandeerd stijgen in Google.